Thursday, December 18, 2014

De terrorist van Sydney vertegenwoordigt niet de Iraanse gemeenschap.

Als lid van de Iraanse gemeenschap in Nederland heb ik het trieste nieuws van de gijzeling in Sydney Australië, gevolgd, die uiteindelijk tragisch is afgelopen door het doden en verwonden van de onschuldige mensen.
Ik was geschokt toen ik hoorde dat de terrorist een Iraniërs was die de Islamitische Staat in Irak en Syrië steunde. Het was triest nieuws  omdat we als Iraniërs in het buitenland elke vorm van de radicale islam afwijzen. De Iraanse gemeenschap in Nederland deelt deze mening.Lees de boodschappen, commentaren en artikelen in de sociale media van Iraniërs in Nederland.
Iraniërs (Perzen) in Nederland te veroordelen dergelijke terreurdaden. Velen van ons zijn ontsnapt aan de druk van een brutale en politieke Islam die intellectuelen, burgeractivisten en journalisten bestrijden en op de korrel nemen. Zelfs vanuit een historisch oogpunt, werden we, om  de islam te accepteren, al in 651 en uiteindelijke bij de ondergang van het Zoroastrisme in Iran geconfronteerd met dood, verkrachting en slavernij door de aanvallers uit Arabië. Hetzelfde gebeurt nu in het noorden van Irak met minderheden.
De Iraanse gemeenschap doet haar best om in Nederland succesvol te zijn. Recente rapporten in de media ondersteunt deze claim. Veel jonge en talentvolle mensen die uit Iran gevlucht zijn wonen nu in Nederland en werken hard aan hun toekomst om deel uit te gaan maken van de Nederlandse samenleving. Ze willen hun goede reputatie hoog houden.
We blijven ons inspannen om de wereld tot een betere woonplaats te maken overeenkomstig het woord van de Perzische profeet Zarathoestra.
Ik wil graag mijn medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers van terreur in Sidney en stel mijn hoop op een wereld zonder het kwaad van radicalisering

No comments: